איך מתמודדים עם לשון הרע בניהול מוניטין?
"לשון הרע הוא אמירה הפוגעת בכבוד או בשם הטוב של אדם, קבוצת בני אדם או ארגון. לשון הרע שאינה אמת נחשבת במדינות רבות לעבירה פלילית ולעוולה אזרחית" ויקפדיה.
לעתים מתפרסמת ידיעה שלילית שאינה נכונה ברשת האינטרנט והבעיה העיקרית היא ש"גוגל לא שוכח" וידיעה אחת שלעתים נראת לא מזיקה יכולה להרוס מוניטין של שנים ולעלות לנו בממון רב.
חשוב לדעת שבעידן הרשת כל מילה שנרשמת נשמרת לטווח ארוך אפילו ציוץ בטיוטר, פרסום בפייסבוק , תגובה שיקרית, יכול להזיק במידה רבה ויכולה להוות לשון המאזניים בהחלטה האם לבחור בכם בתור נותני השירות.
הנזק הגדול ביותר היא כתבה באתר חדשות או אתר בעל תפוצה גדול שיכול להוות בעיה קשה ויקרה מאוד בהדחקת תוצאות שליליות.
בעלי אתרים הם אלו האחראים לפרסום, מניסיון רב בתחום אף בעל אתר לא יסתכן בלשון הרע ללא שום סיבה ו\או שהוא פעל בתום לב (שגם מהווה הגנה משפטית).
לכן חשוב לנטר בזמן אמת את המותג שלכם וברגע שמופיעה ידיעה שקרית אתם יכולה לבקש לתקן את הידיעה ולצמצם נזקים
עוד בנושא במאמר שימוש בגוגל התראות לניטור מוניטין בזמן אמת
העצה הכי טובה היא לפנות לבעל האתר במידית דרך טופס צור קשר \ טלפון \ אימייל \ פייסבוק ולבקש בשפה יפה תוך הסבר לנזקים שעלולים להיגרם לכם ולבקש בבירור לתקן את הידיעה.
חשוב לתעד את הפניה למקרה שתצטרכו לפעול באמצעים משפטיים.
במקרה שבעל האתר מסרב לתקן \ להסיר את הידיעה ביקשו ממנו להוסיף תגובה מטעמכם, הוספת תגובה היא תקנה מלשכת העיתונות המחייבת לקבל תגובה מבעל הידיעה, במקרה שהוא מסרב לפרסמה הדבר יפעל לרעתו במקרה של תביעה משפטית.
שלב שני הוא שליחת מכתב מעורך דין המתמחה בנושא אנו מדגישים שיש חובה להתייעץ עם עורך דין העוסק בתחום ולא חסרים דוגמאות לעורכי דין שרק סיבכו את הלקוחות מחוסר הבנת לשון החוק.
בדרך כלל מכתב שמנוסח נכון 90% מהמקרים פותר את הבעיה.
אם גם זה לא פותר את הבעיה תביעה משפטית יכולה בהחלט לעזור.
חשוב לדעת: פרסום ידיעה משפטית \ פסק דין גם אם היא לא נכונה היא לא מהווה לשון הרע ואין צורך ברוב המקרים לקבל תגובה.
פרסום רשמי של המשטרה \ מבקר המדינה \ גוף רשמי חוסה תחת פרסומים מותרים ולא מהווה לשון הרע.
האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד בכל מקרה יש להתייעץ עם עורך דין המתמחה בנושא